Paleolit diéta

A paleolit diéta és az emésztési zavarok

(0/0)

A paleolit diéta alapja tehát az ősember táplálkozási szokásaira vezethető vissza. A paleolit diétára rendkívül nagy szükségünk van ebben a világban, ahol egyre több feldolgozott élelmiszer károsítja az emésztőrendszerünket. Nem kell drasztikus változásokat tenni az étrendünkben, mégis számos előnyét fogja élvezni ennek az étkezésnek rövid időn belül. A sok előny mellett például megszűnnek az emésztési zavarok is, nem fogunk puffadást, székrekedést, gyomorfájást, gyomorégést stb. tapasztalni.

paleo

A diétáról

A paleo diéta elsődleges koncepciója, hogy csak olyan ételeket fogyasszunk, melyeket őseink is fogyasztottak. Loren Cordain, a paleo diéta teremtője szerint a mezőgazdasági forradalom, a feldolgozott élelmiszerek és a mesterséges adalékok mind hozzájárulnak az emberi egészség romlásához. Cordain állítja, hogy ezeknek az élelmiszereknek “köszönhető” az elhízás, a cukorbetegség, a rák és a szívbetegségek is. A paleo étrendben azonban nem fogyasztunk semmilyen feldolgozott és mesterséges élelmiszert: a diéta húsokat, tojást, gombát, gyümölcsöket és zöldségeket foglal magában, de elkerüli a feldolgozott élelmiszereket, a gabonaféléket, a hüvelyeseket, a cukrokat, a sót, az alkoholt, a kávét és a tejtermékeket, valamint a burgonyát, a mézet, az aszalt gyümölcsöt és némely olajokat is.

Az emésztési zavarok

Az emésztési zavarnak olyan tünetei lehetnek, mint a puffadás, a böfögés, a hányinger és a hasi diszkomfort. Sok kutató szerint ezek a zavarok felléphetnek, ha nem megfelelő élelmiszereket fogyasztunk. A zsíros ételek, a koffein, a csokoládé és a fűszeres ételek, valamit a szénsavas italok is emésztési zavarokhoz vezetnek. Azonban a paleo étrend képes enyhíteni a gyomorrontás tüneteit és javítja az emésztést is.

Értékelés
(0/0)
Értékelés Írása
Ez a név fog megjelenni a hozzászólásodnál!
Pl.: Nagyon egészséges, jó ár, stb.
Pl.: Csomagolás, kevésbé hatásos, stb.
Minimum 20 karaktert írj! Az elküldött értékelés perceken belül megjelenik az oldalon! (Kötelező).